ჯონჯოლი

დასახელება
ჯონჯოლი
განცხადების ID
RF678701
გარიგების ტიპი
იყიდება
მობ.ტელეფონი
აღწერა
Jonjol and its unknown unique properties
Jonjoli - Sputnik Georgia

This plant is very famous in Georgia. As they say, no table will be set without him, and if it is set and he is not there, no one will miss it.
At the same time, jonjoli has many useful properties. I recommend that you include it in your diet.

Grows as a bush or tree. About 11 of its species are known. There are only two types of jonjoli in the Caucasus and Georgia: the Kolkhur jonjoli, which grows mainly in western Georgia, and the common jonjoli, which also grows in Kartli and Kakheti. Included in the "Red Book" of Georgia.

In different parts of Georgia, it is called Zhonzhol, Kapar, Kampar, Botikvera, Tkhakakal.

Most pickles are made from jonjoli (flowers), and the oil obtained from its seeds is used in medicine. Kolkhori jonjoli is distinguished by special healing properties.


Calorie content and composition of jonjoli

100 grams of jonjoli contain 23 kilocalories.
Jonjoli consists of:

Proteins – 2.36 grams
Fats - 0.86 grams
Carbohydrates - 1.69 grams
Dietary fiber - 3.2 grams
Ash - 8.04 grams
Water - 83.85 grams

Macronutrient content per 100 grams:

Phosphorus - 10 milligrams
Potassium - 40 milligrams
Sodium – 196.4 milligrams
Magnesium - 33 milligrams
Calcium - 40 milligrams



ჯონჯოლი და მისი უცნობი უნიკალური თვისებები
ჯონჯოლი - Sputnik საქართველო

ეს მცენარე საქართველოში ძალიან ცნობილია. როგორც ამბობენ, მის გარეშე არც ერთი სუფრა არ გაიშლება, ხოლო თუ გაიშალა და ის არ არის, არც არავინ მოისაკლისებს.
ამ დროს კი ჯონჯოლს უამრავი სასარგებლო თვისება აქვს. გირჩევთ, ჩართოთ ის თქვენ რაციონში.

ჯონჯოლი (Staphylea) — ჯონჯოლისებრთა ოჯახის მცენარეთა გვარი. იზრდება ბუჩქის ან ხის სახით. ცნობილია მისი 11-მდე სახეობა. კავკასიასა და საქართველოში ჯონჯოლის მხოლოდ ორი სახეობა გვხვდება: კოლხური ჯონჯოლი, რომელიც უმთავრესად დასავლეთ საქართველოში იზრდება, და ჩვეულებრივი ჯონჯოლი, რომელიც ქართლსა და კახეთშიც იზრდება. შეტანილია საქართველოს „წითელ წიგნში".

საქართველოს სხვადასხვა კუთხეში მას უწოდებენ ჟონჟოლს, კაპარს, კამპარს, ბოტიყვერას, თხაკაკალს.

ჯონჯოლისგან (გაუშლელი ყვავილებისგან) უმეტესად მწნილს აკეთებენ, მედიცინაში იყენებენ მისი თესლისგან მიღებულ ზეთს. განსაკუთრებული სამკურნალო თვისებებით გამოირჩევა კოლხური ჯონჯოლი.


ჯონჯოლის კალორიულობა და შემადგენლობა

100 გრამი ჯონჯოლი 23 კილოკალორიას შეიცავს.
ჯონჯოლის შემადგენლობაშია:

ცილები – 2,36 გრამი
ცხიმები – 0,86 გრამი
ნახშირწყლები – 1,69 გრამი
საკვები ბოჭკოები – 3,2 გრამი
ნაცარი – 8,04 გრამი
წყალი – 83,85 გრამი

მაკროელემენტების შემცველობა 100 გრამზე:

ფოსფორი – 10 მილიგრამი
კალიუმი – 40 მილიგრამი
ნატრიუმი – 196,4 მილიგრამი
მაგნიუმი – 33 მილიგრამი
კალციუმი – 40 მილიგრამი


ბიო პროდუკდი, შემადგენლობა მარილი, მომზადების წესი ნახევარი საათის ადრე წყალში ჩალბობა რათა მარილი გამოვიდეს , შეკაზმვა ხახვი ზეთი გემოვნების მიხედვით და მწვანილი

ფასი შეთანხმებით - მიწოდება საქართველოს მასშტაბით.
მდგომარეობა
ახალი
ქალაქი/რაიონი
თბილისი
  • 258 ნახვა
There are no bids currently
აირჩიეთ რომელიმე ან დააჭირეთ "სხვა"-ს კომენტარის გაგზავნისთვის
იტვირთება...
Are you sure you want to cancel your report?
შესვლა
მომხმარებელი/ელ.ფოსტა
პაროლი
დაგავიწყდათ პაროლი? პაროლის აღდგენა